Nyhetsarkiv

Vellykket julemarked Vellykket julemarked

Helgens julemarked ble en stor suksess! Publikum strømmet til og var veldig kjøpelystne, som utstillerne satte stor pris på. Barna koste seg på julemarked og bakte lomper, og nissen kom på besøk.

Julemøte og båndbroderi Julemøte og båndbroderi

På julemøtet tirsdag 12. desember får vi demonstrert båndbroderi, som var utsatt fra tidligere temamøte. Vi serverer også julegrøt, og må derfor ha påmelding innen 5. desember.

Julemarked på Skårer gård Julemarked på Skårer gård

Lørdag og søndag 9.-10. desember 2017 arrangeres vårt tradisjonelle julemarked på Skårer gård. Åpningstidene er lørdag kl 11-16 og søndag kl 12-16. Her blir det salg av masse flotte hjemmelagede produkter, juleverksted for barn, baking av egen lompe og mye mer..

Temamøte hos Trådsnella Temamøte hos Trådsnella

Onsdag 22. november holdes temamøtet i butikklokalene til Trådsnella! Som alle vet er det ikke så god plass der, så antallet må begrenses til 20 personer. Det er noen ledige plasser!

Juletur til Finnskogen Juletur til Finnskogen

Lørdag 25. november reiser vi på dagstur til Finnskogen. Vi skal besøke Atelier Karis Julehus i Skogen og se miniutstilling om lokale strikketradisjoner. Påmelding innen 1. november.

Ledige plasser på kurs Ledige plasser på kurs

Det er ennå mulighet for å være med på kurs, det som står igjen for høsten er lefse og flatbrød, kniplinger og tredreiing for ungdom.

Årsmøte 2018 Årsmøte 2018

Årsmøte i Lørenskog Husflidslag holdes 8. februar 2018. Saker som ønskes tatt opp må sendes til Styret innen 31.12.17.

Pilfletting og båndbroderi Pilfletting og båndbroderi

På temamøtet torsdag 12. oktober får vi besøk av Frøydis og Magne Stiansen fra Kurvboden som vil fortelle om både pilfletting og båndbroderi. De som vil får også prøve broderingen selv.

Hyggelig høstmarked Hyggelig høstmarked

Høstmarkedet på Skårer gård søndag 10. september ble svært vellykket, her var det både gjenbrukssalg og salg av nye husflidsprodukter fra 25 utstillere. Hagelaget var også til stede med plantesalg.

Høstmarked/Husflidens dag Høstmarked/Husflidens dag

Søndag 10. september arrangerer vi høstmarked og Husflidens dag på Skårer gård, med gjenbrukssalg og salg av nye husflidsprodukter. Det blir også demonstrasjon av strikking.

Formidaggstreff starter igjen Formidaggstreff starter igjen

Høstsemesteret er i gang! Strikkekafe formiddag starter 16. august, og applikeringskafe formiddag starter 23. august. UFO/strikkekafe kveld har også første møte 23. august. Møtene er åpne for både medlemmer og ikke-medlemmer.

Makrame og krystaller Makrame og krystaller

Høstens første temamøte holdes 5. september 2017. Da vil Maren Danielsen Skøien fortelle om sine makramesmykker med krystaller og stener. I månedskiftet september/oktober blir det også kurs i dette.

Invitasjon til høstmarked Invitasjon til høstmarked

Søndag 10. september 2017 har vi vårt årlige høstmarked hvor det blir salg av husflidsprodukter og bruktmarked. Ønsker du å leie stand for å selge dine produkter, må vi ha din påmelding innen 1. september.

Besøk fra Amerika Besøk fra Amerika

Onsdag 12. juli kl 1600 kommer Harley Refsal på besøk til oss med en gruppe amerikanere fra North House Folk School. Vi ønsker å vise vårt mangfold, og oppfordrer alle til å møte opp med sitt eget håndverk.

Figurskjærekurs i juli Figurskjærekurs i juli

Harley Refsal holder figurskjærekurs hos oss 23.-26. juli i år! Han har holdt flere kurs hos oss tidligere og er godt kjent av mange. Det blir både dag- og kveldskurs, og det er fortsatt ledige plasser. Påmelding omgående!

Sommerquilten er i gang Sommerquilten er i gang

Vi ønsker velkommen til Sommerquilt som har hatt sitt første møte. Her er det åpent hus for alle som vil møtes for hyggelige stunder i sommer. Ta med eget håndarbeid, enten det er quilting, brodering eller strikking.

St. Hans-feiring i regnvær St. Hans-feiring i regnvær

Sankthansaften ble en regntung kveld i år, men noen hadde likevel tatt turen innom Skårer gård. Klovnen Knerten underholdt for de små, og bålet ble tent som det skulle. Men det ble et beskjedent salg for Husflidslaget..

Høstens kurs er klare Høstens kurs er klare

Kursene for høsten 2017 er klare, og vi håper mange finner mye av interesse. Oversikt over kursene og lenke for påmelding finner du i toppmenyen "Kurs og ringer"/Kurs høsten 2017.

St. Hans på Skårer gård St. Hans på Skårer gård

Tradisjonen tro blir det også i år stor St. Hans-feiring på Skårer gård fredag 23. juni. Det blir aktiviteter for barn, stort St. Hansbål og salg av mat og drikke.

Rømmegrøt og utstilling Rømmegrøt og utstilling

Det ble en hyggelig sommeravslutning med rømmegrøt og spekemat i kveld. Vi hadde også laget en liten utstilling med produkter som våre medlemmer har laget, det er stor allsidighet vi har i laget!

Markedsdager sykehjemmet Markedsdager sykehjemmet

31. mai og 1. juni var Husflidslaget så heldig å være med på markedsdager ved Lørenskog sykehjem. Vi stekte sveler til beboere og dagpasienter, og demonstrerte forskjellig håndarbeid.

Avslutning og utstilling Avslutning og utstilling

På sommeravslutningen onsdag 7. juni byr vi på rømmegrøt og spekemat, og ber derfor om påmelding innen torsdag 1. juni. Vi ønsker også å vise lagets mangfold ved å ha en utstilling av husflidsartikler som er produsert i laget.

Ivrige elever på skoledagene Ivrige elever på skoledagene

Skoledagene (DKS) ble avviklet 9.-12. mai på Skårer gård. Husflidslaget hadde gleden av å lære elevene om ull, og å bake lomper. Dette er viktig for å videreføre gamle tradisjoner!

Sommertur til Asker Sommertur til Asker

Lørdag 10. juni drar vi på tur til Asker med besøk på Tekstilmakeriet, Galleri Margrethe og Asker Museum. Vi får mulighet til å handle garn, se på utstilling og får omvisning på Asker Museum Valstads samlinger. Turen går av stabelen som planlagt!

Interessant om ølbrygging Interessant om ølbrygging

Lars Marius Garshol hadde mye å fortelle om norsk gårdsøl og ølbrygging fra gamle tider og frem til i dag. Ølbrygging var en gammel tradisjon i Norge som fremdeles lever på enkelte gårder.

Påskemarked i vårsol Påskemarked i vårsol

Påskemarkedet 1.-2. april ble holdt i deilig vårvær. Det var mye flotte husflidsprodukter som ble solgt, og barna hygget seg på påskeverksted.

Imponerende om ærfugl Imponerende om ærfugl

Det var en opplevelse å høre om ærfuglene på Lånan og hvordan de fantastiske fuglevokterne klargjorde alt for at fuglene skulle få ruge på best mulig måte. Og for en fantastisk lett dun!

Om ølbrygging på temamøte Om ølbrygging på temamøte

På temamøtet tirsdag 25. april blir det foredrag om ølbrygging og norsk gårdsøl. Lars Marius Garshol har skrevet boka "Gårdsøl" og vil fortelle om brygging fra gamle tider og hvor sentralt dette tidligere var i norsk kultur.

Fra dun til dyne Fra dun til dyne

Temamøtet tirsdag 28. mars har tittelen "Fra dun til dyne". Da får vi besøk av Erna Øvergård fra utværet Lånan som vil fortelle om ærfugl for dunsanking og håndverket fra dun til dyne.

Aktiv vinterferie på Losby Aktiv vinterferie på Losby

Ta en tur med barn eller barnebarn til Losby i vinterferien! Husflidslaget har åpen tid for publikum kl 12-14 tirsdag 21. februar med toving og spikking, og torsdag 23. februar med lompebaking.

Årsmøte og "Trådsnella" Årsmøte og "Trådsnella"

Årsmøtet ble avholdt 9. februar 2017. Etter møtet hygget vi oss med ost og kjeks, mens Marianne fra "Trådsnella" viste nyheter i garn og quilting.

Årsmøte og "Trådsnella" Årsmøte og "Trådsnella"

Årsmøte holdes torsdag 9. februar, og umiddelbart etterpå har vi temamøte "Nyheter fra Trådsnella". Vi serverer ost og kjeks og ønsker alle hjertelig velkommen!

Lær å spinne! Lær å spinne!

Helgen 4.-5. februar arrangerer vi spinnekurs for nybegynnere og øvede. Spinning er et RØDLISTEPROSJEKT i Norges Husflidslag, og vi oppfordrer alle til å lære seg å spinne. Vi spinner på rokk.

Fargesprakende temamøte Fargesprakende temamøte

"Fargene forteller" 9. januar ble et svært vellykket møte, med fullt hus og meget interessant foredrag! Vi takker Tove Steinbo for alle innspill til både innsikt i fargenes betydning for oss alle.

"Fargene forteller" "Fargene forteller"

Første temamøte i 2017 blir allerede mandag 9. januar! Da skal Tove Steinbo snakke om fargenes betydning og om hvordan ulike mennesketyper ofte reagerer ulikt på farger. NB! Møtet starter kl 18.30.

Vårens kurs er klare Vårens kurs er klare

Studielederne våre ønsker alle velkommen til nytt kurssemester og håper mange vil finne interessante kurs. Oversikt over kursene og lenke for påmelding finner du i toppmenyen "Kurs og ringer"/Kurs våren 2017.

Velkommen til påskemarked Velkommen til påskemarked

Vi inviterer til påskemarked lørdag 1. og søndag 2. april 2017. Det er fortsatt ledige plasser hvis du ønsker å selge egne produkter!

Har du garn og stoff til overs? Har du garn og stoff til overs?

Har du garn og stoff eller gamle håndarbeider du ikke lenger har bruk for? Kanskje vi kan bruke det i Husflidslaget, så ta kontakt med oss hvis du har noe.

Rekordstort julemarked Rekordstort julemarked

Årets julemarked 3.-4. desember slo alle rekorder! Mer enn 50 utstillere solgte sine flotte hjemmelagede produkter, og publikum strømmet til. Bare på lørdag hadde vi et antatt besøk på 2000 publikummere!

Innholdsrik juletur Innholdsrik juletur

Årets juletur ble meget vellykket, med tur til både Mohair-Ull på Eina, Dåpstradisjon Sysselgården på Brandbu og til sist Hadeland Glassverk. Interessante steder og dyktige damer med egne bedrifter er imponerende!
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »