Nyhetsarkiv

Siste UFO for våren Siste UFO for våren

Onsdag 18. april kl 1800 har vi siste UFO-møte (UFerdige Objekter) denne sesongen. Har du noe liggende som du vil gjøre ferdig eller trenger hjelp til, så møt opp!

Nye kursmuligheter Nye kursmuligheter

Resten av vårens kurs starter i løpet av april, så følg med på kursoversikten vår! Helgen 20.-22. april er det makramé videregående og tredreiing.

Påskemarked med sol og snø Påskemarked med sol og snø

Helgens påskemarked er avsluttet, og utstillere og publikum trosset kulde og store snømengder på Skårer gård. Utstillerne hadde masse flotte hjemmelagede produkter for salg.

Kritkroting og kofter Kritkroting og kofter

Det var et spennende foredrag vi fikk fra Kristin Holte på temamøtet 14. mars, "Fra kritkroting til kofter". Hun har overført mønstre fra den gamle dekorskikken kritkroting til flotte koftemønstere.

Kniplinger på temamøte Kniplinger på temamøte

Det blir temamøte onsdag 4. april, da kommer Elisabeth Bjørklund Bøhler for å fortelle om kniplinger. Dette er blitt utsatt fra årsmøtet i februar.

Velkommen til påskemarked Velkommen til påskemarked

Velkommen til påskemarked 17.-18. mars 2018 kl 12-16 på Skårer gård! Her kan du kjøpe flotte hjemmelagede produkter fra alle våre utstillere, og barn kan lage påskepynt i snekkerverkstedet.

Fra kritkroting til kofter Fra kritkroting til kofter

På neste temamøte 14. mars får vi besøk av Kristin Holte som vil fortelle om dekorskikken kritkroting og sin bok "Krotekofter". Hun har med modeller fra boken og bøker til salgs.

Årsmøte og kniplinger Årsmøte og kniplinger

Årsmøtet ble holdt 8. februar, og etter valget fortsetter styret som før. Etter møtet fortalte Bente Løken om kniplinger og demonstrerte kunsten, og viste sine flotte arbeider.

Inspirerende temamøte Inspirerende temamøte

Grete Gulliksen Moe holdt et inspirerende foredrag for dem som kom på temamøtet og trosset snøkaoset! Hun viste mange modeller av "kunstverkene" sine, og ga oss gode ideer til også å sy med barn.

Årsmøte 2018 og kniplinger Årsmøte 2018 og kniplinger

Årsmøte i Lørenskog Husflidslag holdes 8. februar 2018. Saker som ønskes tatt opp må sendes til Styret innen 31.12.17. Etter årsmøtet blir det foredrag om kniplinger.

Invitasjon til påskemarked Invitasjon til påskemarked

Påskemarkedet arrangeres helgen 17.-18. mars 2018 kl 1200-1600. Du kan leie en stand og selge dine egne produkter, og påmeldingsfrist er 2. mars 2018.

Temamøte "Kult å sy" Temamøte "Kult å sy"

Tirsdag 16. januar 2018 holdes årets første temamøte. Da får vi besøk av Grete Gulliksen Moe som vil holde inspirasjonsforedrag på bakgrunn av sine bøker "Kult å sy".

God jul til alle våre lesere God jul til alle våre lesere

Styret i Lørenskog Husflidslag ønsker alle våre medlemmer og lesere for øvrig god jul! Kurskatalogen for våren er sendt ut, og alle møter og arrangementer blir annonsert her på hjemmesidene i tiden fremover.

Vellykket julemarked Vellykket julemarked

Helgens julemarked ble en stor suksess! Publikum strømmet til og var veldig kjøpelystne, som utstillerne satte stor pris på. Barna koste seg på julemarked og bakte lomper, og nissen kom på besøk.

Julemøte og båndbroderi Julemøte og båndbroderi

På julemøtet tirsdag 12. desember får vi demonstrert båndbroderi, som var utsatt fra tidligere temamøte. Vi serverer også julegrøt, og må derfor ha påmelding innen 5. desember.

Julemarked på Skårer gård Julemarked på Skårer gård

Lørdag og søndag 9.-10. desember 2017 arrangeres vårt tradisjonelle julemarked på Skårer gård. Åpningstidene er lørdag kl 11-16 og søndag kl 12-16. Her blir det salg av masse flotte hjemmelagede produkter, juleverksted for barn, baking av egen lompe og mye mer..

Temamøte hos Trådsnella Temamøte hos Trådsnella

Onsdag 22. november holdes temamøtet i butikklokalene til Trådsnella! Som alle vet er det ikke så god plass der, så antallet må begrenses til 20 personer. Det er noen ledige plasser!

Juletur til Finnskogen Juletur til Finnskogen

Lørdag 25. november reiser vi på dagstur til Finnskogen. Vi skal besøke Atelier Karis Julehus i Skogen og se miniutstilling om lokale strikketradisjoner. Påmelding innen 1. november.

Ledige plasser på kurs Ledige plasser på kurs

Det er ennå mulighet for å være med på kurs, det som står igjen for høsten er lefse og flatbrød, kniplinger og tredreiing for ungdom.

Pilfletting og båndbroderi Pilfletting og båndbroderi

På temamøtet torsdag 12. oktober får vi besøk av Frøydis og Magne Stiansen fra Kurvboden som vil fortelle om både pilfletting og båndbroderi. De som vil får også prøve broderingen selv.

Hyggelig høstmarked Hyggelig høstmarked

Høstmarkedet på Skårer gård søndag 10. september ble svært vellykket, her var det både gjenbrukssalg og salg av nye husflidsprodukter fra 25 utstillere. Hagelaget var også til stede med plantesalg.

Høstmarked/Husflidens dag Høstmarked/Husflidens dag

Søndag 10. september arrangerer vi høstmarked og Husflidens dag på Skårer gård, med gjenbrukssalg og salg av nye husflidsprodukter. Det blir også demonstrasjon av strikking.

Formidaggstreff starter igjen Formidaggstreff starter igjen

Høstsemesteret er i gang! Strikkekafe formiddag starter 16. august, og applikeringskafe formiddag starter 23. august. UFO/strikkekafe kveld har også første møte 23. august. Møtene er åpne for både medlemmer og ikke-medlemmer.

Makrame og krystaller Makrame og krystaller

Høstens første temamøte holdes 5. september 2017. Da vil Maren Danielsen Skøien fortelle om sine makramesmykker med krystaller og stener. I månedskiftet september/oktober blir det også kurs i dette.

Invitasjon til høstmarked Invitasjon til høstmarked

Søndag 10. september 2017 har vi vårt årlige høstmarked hvor det blir salg av husflidsprodukter og bruktmarked. Ønsker du å leie stand for å selge dine produkter, må vi ha din påmelding innen 1. september.

Besøk fra Amerika Besøk fra Amerika

Onsdag 12. juli kl 1600 kommer Harley Refsal på besøk til oss med en gruppe amerikanere fra North House Folk School. Vi ønsker å vise vårt mangfold, og oppfordrer alle til å møte opp med sitt eget håndverk.

Figurskjærekurs i juli Figurskjærekurs i juli

Harley Refsal holder figurskjærekurs hos oss 23.-26. juli i år! Han har holdt flere kurs hos oss tidligere og er godt kjent av mange. Det blir både dag- og kveldskurs, og det er fortsatt ledige plasser. Påmelding omgående!

Sommerquilten er i gang Sommerquilten er i gang

Vi ønsker velkommen til Sommerquilt som har hatt sitt første møte. Her er det åpent hus for alle som vil møtes for hyggelige stunder i sommer. Ta med eget håndarbeid, enten det er quilting, brodering eller strikking.

St. Hans-feiring i regnvær St. Hans-feiring i regnvær

Sankthansaften ble en regntung kveld i år, men noen hadde likevel tatt turen innom Skårer gård. Klovnen Knerten underholdt for de små, og bålet ble tent som det skulle. Men det ble et beskjedent salg for Husflidslaget..

Høstens kurs er klare Høstens kurs er klare

Kursene for høsten 2017 er klare, og vi håper mange finner mye av interesse. Oversikt over kursene og lenke for påmelding finner du i toppmenyen "Kurs og ringer"/Kurs høsten 2017.

St. Hans på Skårer gård St. Hans på Skårer gård

Tradisjonen tro blir det også i år stor St. Hans-feiring på Skårer gård fredag 23. juni. Det blir aktiviteter for barn, stort St. Hansbål og salg av mat og drikke.

Rømmegrøt og utstilling Rømmegrøt og utstilling

Det ble en hyggelig sommeravslutning med rømmegrøt og spekemat i kveld. Vi hadde også laget en liten utstilling med produkter som våre medlemmer har laget, det er stor allsidighet vi har i laget!

Markedsdager sykehjemmet Markedsdager sykehjemmet

31. mai og 1. juni var Husflidslaget så heldig å være med på markedsdager ved Lørenskog sykehjem. Vi stekte sveler til beboere og dagpasienter, og demonstrerte forskjellig håndarbeid.

Avslutning og utstilling Avslutning og utstilling

På sommeravslutningen onsdag 7. juni byr vi på rømmegrøt og spekemat, og ber derfor om påmelding innen torsdag 1. juni. Vi ønsker også å vise lagets mangfold ved å ha en utstilling av husflidsartikler som er produsert i laget.

Ivrige elever på skoledagene Ivrige elever på skoledagene

Skoledagene (DKS) ble avviklet 9.-12. mai på Skårer gård. Husflidslaget hadde gleden av å lære elevene om ull, og å bake lomper. Dette er viktig for å videreføre gamle tradisjoner!

Sommertur til Asker Sommertur til Asker

Lørdag 10. juni drar vi på tur til Asker med besøk på Tekstilmakeriet, Galleri Margrethe og Asker Museum. Vi får mulighet til å handle garn, se på utstilling og får omvisning på Asker Museum Valstads samlinger. Turen går av stabelen som planlagt!

Interessant om ølbrygging Interessant om ølbrygging

Lars Marius Garshol hadde mye å fortelle om norsk gårdsøl og ølbrygging fra gamle tider og frem til i dag. Ølbrygging var en gammel tradisjon i Norge som fremdeles lever på enkelte gårder.

Påskemarked i vårsol Påskemarked i vårsol

Påskemarkedet 1.-2. april ble holdt i deilig vårvær. Det var mye flotte husflidsprodukter som ble solgt, og barna hygget seg på påskeverksted.

Imponerende om ærfugl Imponerende om ærfugl

Det var en opplevelse å høre om ærfuglene på Lånan og hvordan de fantastiske fuglevokterne klargjorde alt for at fuglene skulle få ruge på best mulig måte. Og for en fantastisk lett dun!

Om ølbrygging på temamøte Om ølbrygging på temamøte

På temamøtet tirsdag 25. april blir det foredrag om ølbrygging og norsk gårdsøl. Lars Marius Garshol har skrevet boka "Gårdsøl" og vil fortelle om brygging fra gamle tider og hvor sentralt dette tidligere var i norsk kultur.
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »